Sałatka krabowa

Sałatka krabowa

Składniki:
- 1 opakowanie paluszków krabowych 250g
- 2 średnie pomidory
- 1 cebula
- 1 torebka ugotowanego ryżu białego
- kilka łyżek majonezu stołowego
- sól, pieprz
- chilli habanero
- chilli nitki 

Przygotowanie: 
Paluszki rybne rozmrażam i kroję na mniejsze kawałki. Pomidory i cebulę kroję w drobną kostkę. Wrzucam razem do miski. Dodaję ugotowany i ostudzony ryż. Dodaję majonez. Przyprawiam solą, pieprzem oraz chilli.
 

Wszystko dokładnie mieszam. Wkładam sałatkę do małych foremek i tak ukształtowane układam na talerzu. Ozdabiam nitkami chilli.


1 komentarze:

  1. Polecam Ci paluszki niemrożone, takie z lodówki - są o wiele smaczniejsze - wypróbowałam już i tą i tą wersję i jest naprawdę duża różnica :) Sałatka świetna - chętnie sobie taką skręcę!:)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)