Wątróbka smażona z cebulą

Wątróbka smażona z cebulą


Składniki:

- wątróbka wieprzowa
- 1 cebula
- sól, czarny pieprz mielony

dodatki:
- chleb pełnoziarnisty ProBody z nasionami
- olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam olej. Cebulę kroję w piórka i smażę na gorącym tłuszczu aż się lekko zarumieni. Wątróbkę płuczę, odcinam żyłki i kroję na małe kawałki. Smażę mięso na patelni po cebuli. Gdy się zarumieni, dodaję cebulę i duszę pod przykryciem około 15 minut. Dopiero na samym końcu przyprawiam solą i pieprzem.
Podaję ma ciepło z pieczywem pełnoziarnistym.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)