Mazurek różano-lukrowy (jajko z żurawiną)

Mazurek różano-lukrowy (jajko z żurawiną)

Składniki:
 
ciasto:
-180 g mąki pszennej
- 50 g cukru pudru
- 50 g margaryny roślinnej
- jajko
- szczypta soli

dekoracja mazurka:
- twarda marmolada różana
- lukier cytrynowy (sok z cytryny, cukier puder)
- migdały w płatkach
- suszona żurawina.

Forma: blacha od piekarnika 

Przygotowanie:
Wg przepisu TUTAJ.
Z ciasta formułuję kształt jajek. Dekoruję całość płatkami migdałowymi i żurawiną.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)