Baton Cynamonowy Raj

Baton Cynamonowy Raj z prażonymi ziarnami

Składniki:


- mieszanka musli z płatkami owsianymi
- mieszanka z cynamonem i prażonymi ziarnami (u mnie Cynamonowy Raj Ziarenkowo ze składem: prażony słonecznik, orzechy arachidowe, sezam, cynamon, kardamon, goździki)
- rodzynki
- kandyzowana skórka pomarańczowa
- 3 jajka
- 1 łyżka miodu (u mnie wielokwiatowy)
- mleko

Forma: mała keksówka 25 cm 

Przygotowanie:
Mieszankę musli oraz rodzynki moczę w mleku. Odsączam i łączę w misce z pozostałymi składnikami. Należy dokładnie wszystko wymieszać. Formę wykładam papierem do pieczenia i tam przekładam całą masę. Uklepuję ją i wkładam keksówkę do nagrzanego piekarnika. 

Temperatura piekarnika: 180 °C
Czas pieczenia: około 25 minut

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)