Piersi kurczaka nadziewane serem korycińskim i papryką marynowaną

Piersi kurczaka nadziewane serem korycińskim i papryką marynowaną podane z kaszą kuskus


Składniki:

kotlet:
- piersi z kurczaka
- papryka marynowana
- ser koryciński (u mnie "Swojski" Czesławy Zarzeckiej z czosnkiem i pieprzem kolorowym)

panierka:
- jajko
- sól, pieprz, suszona bazylia
- bułka tarta

dodatki:
- kasza kuskus
- sos pomidorowy lub paprykowy (u mnie słodko-pikantny sos chilli Tao-Tao)
- ogórki konserwowe
- olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie: 

Filety z kurczaka rozbijam. Na każdym kawałku układam ser koryciński oraz paprykę marynowaną pociętą w dość cienkie paseczki. Mięso zawijam. 
Roztrzepuję jajko z dodatkiem soli, pieprzu i bazylii. Kurczaka maczam w jajku i obtaczam w bułce tartej. Smażę na uprzednio rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony.
 
Podaję na ciepło z przygotowaną kaszą kuskus polaną sosem oraz z konserwowymi ogóreczkami.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)