Razowa pizza z serem korycińskim

Razowa pizza z serem korycińskim

Składniki:

ciasto:

- 1 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850
- 1 szklanki mąki pszennej
- 25g świeżych drożdży
- 125ml letniej wody
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru

dodatki:
- ser koryciński (u mnie "Swojski" Czesławy Zarzeckiej z czosnkiem i pieprzem kolorowym)
- domowy sos pomidorowy
- szynka w plastrach
- pieczarki

Forma: blacha od piekarnika 

Przygotowanie jak w przepisie Pizza na cienkim cieście z pieczarkami i pomidorem.



Temperatura piekarnika: 200 °C
Czas pieczenia: około 12 minut


Podaję z sosem czosnkowym.

6 komentarze:

  1. Ostatnio zastanawiałam się nad upieczeniem pizzy z dodatkiem jakiegoś polskiego sera. Do głowy przyszedł mi najpierw Bundz, ale Korycińskie też musi być świetny!! :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rozpuszcza się jeszcze bardziej niż żółte sery jakie przeważnie używam do pizzy (Gouda lub Edam).

      Usuń
  2. A ja wczoraj dodałem filmik na temat domowej pizzy takie są najlepsze !

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Miało być bardziej zdrowo i naturalnie ;)

      Usuń
  4. Mniam, takie puszyste ciasto :) bardzo apetycznie wygląda - uwielbiam pizzę, tę domową też! :)
    Obserwuję!

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)