Kolejna wersja dania, które może służyć jako przekąska na imprezie lub jako śniadanie w domu. Powstaje w prosty sposób, bo z wykorzystaniem opiekacza. Tak powstała zapiekana kanapka z owczym serem i papryką.
Składniki:
- 4 kromki chleba orkiszowego z ziarnem słonecznika
- 2 plastry sera dojrzewającego z mleka owczego
- 4 pomidory koktajlowe
- Ketchup Kotlin Łagodny
- czerwona paryka
dodatki:
- wykałaczki
Przygotowanie:
Na jednej kromce układam ser tak, aby wystawał po bokach. Na to nakładam pokrojoną w paseczki paprykę. Przykrywam całość drugą kromką chleba.
Całość przekładam do opiekacza, u mnie to taki do panini. Zapiekam kanapki na rumiano. Jeszcze ciepłe przekrawam na pół tworząc fajne trójkąciki. Dodaję ketchup, w moim przypadku jest to łagodna wersja, ponieważ ser i papryka mają już dość wyrazisty smak. Na koniec mocuję na zapiekance z pomocą wykałaczek pomidorki koktajlowe. I mamy gotowe kanapki z owczym serem i warzywami.
![I LOVE KETCHUP](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/15/24embed_SxtyFicIVfVd0GGCkS3G7e5OYqLBKwzz.png?source=kuchnia-co-dnia)