poniedziałek, 19 listopada 2012

Rogaliki miniaturki z nadzieniem różanym

Rogaliki miniaturki z nadzieniem różanym

Składniki:

ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 250 gr margaryny roślinnej
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 1 łyżeczka cukru waniliowego 

dodatki:
- nadzienie: marmolada twarda różana
- cukier puder do posypania

Forma: blacha z piekarnika

Przygotowanie:
Ze składników zagniatam dokładnie ciasto. Owijam w folię i odkładam do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowuję na grubość 0,5 cm. Wykrawam małe kółeczka. Na środek każdego z nich nakładam marmoladę. Sklejam brzegi wyginając całość w kształt rogalika. Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika.

Temperatura piekarnika: 190-200 °C
Czas pieczenia: około 20 minut

Gotowe i jeszcze ciepłe posypuję cukrem pudrem.

 (źródło przepisu: mojeciasto.pl)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.