wtorek, 19 lutego 2013

Wątróbka smażona z cebulą

Wątróbka smażona z cebulą


Składniki:

- wątróbka wieprzowa
- 1 cebula
- sól, czarny pieprz mielony

dodatki:
- chleb pełnoziarnisty ProBody z nasionami
- olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam olej. Cebulę kroję w piórka i smażę na gorącym tłuszczu aż się lekko zarumieni. Wątróbkę płuczę, odcinam żyłki i kroję na małe kawałki. Smażę mięso na patelni po cebuli. Gdy się zarumieni, dodaję cebulę i duszę pod przykryciem około 15 minut. Dopiero na samym końcu przyprawiam solą i pieprzem.
Podaję ma ciepło z pieczywem pełnoziarnistym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.