niedziela, 2 czerwca 2013

Ciasto kefirowe z brzoskwiniami

Ciasto kefirowe z brzoskwiniami


Składniki:

ciasto:
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki cukru
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1/4 szklanki oleju rzepakowego
- 1 mały kefir

owoce: 
- brzoskwinie w syropie (z puszki)

kruszonka:
- kruszonka (mąka, cukier, masło)

dodatki:
- tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy

Forma: torownica o średnicy 22 cm

Przygotowanie:
Ciasto przygotowuję według przepisu Ciasto kefirowe z czereśniami.
Owoce kroję na mniejsze kawałki. Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika.

Temperatura piekarnika: 180 °C
Czas pieczenia: około 45 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.