wtorek, 8 stycznia 2013

Baton orkiszowo-pomarańczowy

Baton orkiszowo-pomarańczowy 

Składniki:
- orkiszowe płatki błyskawiczne
- mleko
- 3 jajka
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- pomarańcza plastry kandyzowane
- jagody goji
- suszona skórka pomarańczowa
 
Forma: mała keksówka 25 cm 

Przygotowanie:
Do miski wsypuję płatki orkiszowe, suszoną skórkę pomarańczową oraz jagody goji. Zalewam je mlekiem. Plastry pomarańczy kroję na mniejsze kawałki.
Odsączone płatki przekładam do miski, do której dodaję pokrojone plastry pomarańczy i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszam. Tak przygotowaną masę przekładam do małej keksówce wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika.

Temperatura piekarnika: 180 °C
Czas pieczenia: około 25 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.