Płatki jaglane na mleku

Gdy na śniadanie znudzą mi się już kanapki, szukam jakiś płatków, które będę mogła przygotować z mlekiem. Ostatnio natknęłam się na płatki jaglane, które bardzo lubię, więc przygotowałam Płatki jaglane na mleku z suszoną żurawiną i siemieniem lnianym złotym.


Składniki:
- 250ml mleka
- około 5 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
- 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
- garść suszonej żurawiny
- 1 łyżeczka siemienia lnianego złotego

Przygotowanie:
Mleko zagotowuję. Wówczas dodaję miód i płatki jaglane. Gotuję pilnując i mieszając około 3 minuty. Gorącą jaglankę przelewam do miseczki (u mnie akurat duży kubek), dodaję żurawinę oraz posypuję siemieniem.

Smacznego śniadanka.


2 komentarze:

  1. Obawiam się, że bym tego nie przełknęła :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może i tak, ale jeśli myślisz, że to smakuje jak płatki owsiane, to zapewniam Cię, że nie ;)

      Usuń

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)