Placuszki twarogowe z sosem jagodowym

Placuszki twarogowe z sosem jagodowym

Składniki:

ciasto:
- 600 g twarogu półtłustego
- 2 żółtka
- 6 łyżek mąki pszennej
- 3 łyżeczki cukru waniliowego

sos:
- czarne jagody pasteryzowane (u mnie Polska Róża)
- 2 łyżki cukru trzcinowego


dodatki:
- olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:
Składniki na ciasto dokładnie mieszam i smażę na dużej ilości oleju, z obu stron na kolor złoty. Jagody gotuję w małym garnczku na małym ogniu, dodaję z cukier. Czekam aż uzyskam konsystencje sosu.


Placki podaję zarówno na  ciepło, jak i na zimno.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)