Pieczywo żytnie chrupkie z truskawką

Pieczywo żytnie chrupkie z truskawką

Składniki:

kanapki:
- chrupkie pieczywo żytnie bez cukru
- świeże truskawki
- olej arachidowy

dodatki:
- sok pomarańczowy pasteryzowany

Przygotowanie:
Na talerzu układam dwie kromki pieczywa. Truskawki kroję w plasterki, układam na pieczywie. Skrapiam delikatnie olejem arachidowym. Jeśli chcecie, by było odrobinę słodsze, to można truskawki posypać lekko cukrem trzcinowym.


Do takiego śniadania podaję szklankę soku pomarańczowego. Przygotowanie nie zajmuje 5 minut, a za to jest pożywne i zdrowe.


6 komentarze:

  1. Oj takim śniadankiem to bym się chyba nie najadła, ale truskawki kocham :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można to potraktować jako pierwsze śniadanie ;)

      Usuń
    2. U mnie by się raczej sprawdziło jako przekąska :)

      Usuń
  2. Czasem lubi sobie chrupnąć takie pieczywko ale jeszcze nie próbowałyśmy go z truskawkami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z truskawkami jeszcze nie próbowałam. Fajny pomysł. :-)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)