Składniki:
kanapki:
- chrupkie pieczywo żytnie bez cukru
- świeże truskawki
- olej arachidowy
dodatki:
- sok pomarańczowy pasteryzowany
Przygotowanie:
Na talerzu układam dwie kromki pieczywa. Truskawki kroję w plasterki, układam na pieczywie. Skrapiam delikatnie olejem arachidowym. Jeśli chcecie, by było odrobinę słodsze, to można truskawki posypać lekko cukrem trzcinowym.
Do takiego śniadania podaję szklankę soku pomarańczowego. Przygotowanie nie zajmuje 5 minut, a za to jest pożywne i zdrowe.
Oj takim śniadankiem to bym się chyba nie najadła, ale truskawki kocham :)
OdpowiedzUsuńMożna to potraktować jako pierwsze śniadanie ;)
UsuńU mnie by się raczej sprawdziło jako przekąska :)
UsuńCzasem lubi sobie chrupnąć takie pieczywko ale jeszcze nie próbowałyśmy go z truskawkami :)
OdpowiedzUsuńMi przypasowało.
UsuńZ truskawkami jeszcze nie próbowałam. Fajny pomysł. :-)
OdpowiedzUsuń