Zapiekana kanapka z serem owczym i papryką

Kolejna wersja dania, które może służyć jako przekąska na imprezie lub jako śniadanie w domu. Powstaje w prosty sposób, bo z wykorzystaniem opiekacza. Tak powstała zapiekana kanapka z owczym serem i papryką.


Składniki:
- 4 kromki chleba orkiszowego z ziarnem słonecznika
- 2 plastry sera dojrzewającego z mleka owczego
- 4 pomidory koktajlowe
- Ketchup Kotlin Łagodny
- czerwona paryka

dodatki:
- wykałaczki

Przygotowanie:
Na jednej kromce układam ser tak, aby wystawał po bokach. Na to nakładam pokrojoną w paseczki paprykę. Przykrywam całość drugą kromką chleba.

Całość przekładam do opiekacza, u mnie to taki do panini. Zapiekam kanapki na rumiano. Jeszcze ciepłe przekrawam na pół tworząc fajne trójkąciki. Dodaję ketchup, w moim przypadku jest to łagodna wersja, ponieważ ser i papryka mają już dość wyrazisty smak. Na koniec mocuję na zapiekance z pomocą wykałaczek pomidorki koktajlowe. I mamy gotowe kanapki z owczym serem i warzywami.

I LOVE KETCHUP

5 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie i bez wątpienia świetnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie zapiekanki, tosty czy kanapki na gorąco to bardzo wzięte danie! Polecam wszystkim!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie córka bardzo lubi zapiekanki z serem żółtym.

      Usuń
  3. Ostatnio wszędzie ten ketchup widzę :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)