Składniki:
zupa:
- zupa cebulowa SYS
- 1/3 małego kubeczka śmietanki 30%
dodatki:
- grzanki (mięso wieprzowe, jajko, bułka namoczona w mleku, posiekana cebula, sól, pieprz)
- mini kotlety mielone
- świeża natka pietruszki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zupy wsypuję do garnka z zimną wodą. Gotuję około 22 minuty, dodaję łyżkę oleju rzepakowego.
Pod koniec gotowania wlewam śmietankę. Następnie całą zupę miksuję na krem.
Chleb tnę na trójkąty i robię z nich grzanki w opiekaczu do kanapek. Przygotowuję też kotleciki mielone w wersji mini. Zupę w talerzu dekoruję natką pietruszki.
Do ciepłej zupy wrzucam ciepłe kotleciki i całość podaję ze świeżo zrobionymi grzankami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.