Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie:
- płatki róży w cukrze (u mnie Polska Róża)- gorzka czekolada
Forma: blacha od piekarnika
Przygotowanie:
W jednej misce mieszam ze sobą suche składniki, w drugiej mokre. Do suchych dodaję te płynne i mieszam wszystko razem. Ciasto przelewam do papilotek. Łyżka ciasto, na to płatki róży w cukrze i znów łyżka ciasta. Na wierzch wtykam kostkę czekolady. Muffinki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika.
Temperatura piekarnika: 190 °C
Czas pieczenia: około 20 minut, do suchego patyczka
(Źródło przepisu: Makapako + modyfikacje)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.