Składniki:
- 2 udka z kurczaka
- mała cebula
- 2 średnie marchewki
- 1 łyżka śmietany 18%
- sól, pieprz
- przyprawa Schab po beskidzku z kapustą kwaszoną Royal Brand
(papryka czerwona, cebula, kapusta kwaszona, czosnek, kapusta suszona)
dodatki:
Przygotowanie:
Mięso z kurczaka zalewam wodą, dodaję drobno posiekaną cebulę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Gdy już się wszystko zagotuje, dodaję przyprawę Royal Brand, sól i pieprz. Przykrywam pokrywką. Gotuję na małym ogniu aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wtedy wyciągam je i studzę. Usuwam kości, a kurczaka dzielę na mniejsze części. Dodaję z powrotem do sosu, który zagotowuję, ewentualnie doprawiam do smaku. Odstawiam z ognia i dodaję śmietanę, dokładnie mieszam. Tak przygotowaną potrawkę podaję z ugotowanym białym ryżem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.