Składniki:
- 3 jajka
- 1 czubata łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki mleka
- przyprawy: sól, pieprz, mielona słodka papryka, suszona bazylia i oregano
dodatki:
- 2 kromki chleba bez skórki
- ser koryciński (u mnie "Swojski" Czesławy Zarzeckiej z czosnkiem i pieprzem kolorowym)
- cebula czerwona, pomidor i sałata do dekoracji
- margaryna do smażenia
Przygotowanie:
W misce roztrzepuję jajka z mlekiem, mąką oraz przyprawami. Z chleba oraz sera korycińskiego wycinam serca.
Na patelni z rozpuszczoną margaryną podsmażam chleb. Gdy się zarumieni, przewracam na drugą stronę. Pomiędzy układam ser i zalewam całość masą jajeczną. Podczas smażenia podnoszę boki, aby całość płynna się podsmażyła.
Na talerzu rozkładam sałatę, na to przekładam gotowy i ciepły omlet. Na środek kładę plaster pomidora, a na serze posiekaną cebulę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.