Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe

Składniki:
- 20 dag tartych migdałów 
- 2 białka
- 1/4 szklanki cukru

dodatki:
- cukier puder do obtoczenia

Forma: blacha od piekarnika

Przygotowanie:
Ubijam białka na sztywna pianę. Dodaję cukier i razem miksuję. Wsypuję do miski migdały i mieszam dokładnie. Z gotowego ciasta formuję płaskie ciasteczka, które obtaczam w cukrze pudrze. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika.

Temperatura piekarnika: 190 °C
Czas pieczenia: około 10 minut


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)