Składniki:
- paczka wafli suchych okrągłych
- 200g margaryny
- 2/3 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- mały cukier waniliowy
- 1 czubata łyżka naturalnego kakao
- 1 1/4 szklanki tartych orzechów włoskich
Przygotowanie:
Gotuję mleko, margarynę wraz z cukrem i kakao. Gdy się zagotują, dodaję orzechy. Pozostawiam taką masę na małym ogniu na około 10 minut, co jakiś czas mieszam.
Jeszcze ciepłą masą smaruję wafle. Ostatnim nakrywam całość i przygniatam czymś ciężkim. Najlepiej położyć na nim deskę do krojenia, a na to jakiś cięższy garnek. Chowam do lodówki na kilka godzin. Kroję dopiero po schłodzeniu.
Czas chłodzenia w lodówce: kilka godzin
jutro zrobie moja córa uwielbia andruty a takiego jeszcze nie robiałam
OdpowiedzUsuń