Jaglanka na mleku ze śliwką prażoną z czekoladą

Jaglanka na mleku ze śliwką prażoną z czekoladą


Składniki:

- 3/4 szklanki mleka
- 3-5 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki konfitury śliwka prażona z czekoladą

Przygotowanie:
Mleko wlewam do garnczka i zagotowuję. Wtedy dodaję płatki jaglane i gotuję je około 3-5 minut ciągle mieszając. Dodaję również cukier. Jeszcze ciepłe przekładam do miseczki i dodaję konfiturę śliwkową.

„Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D –dlatego chętnie włączam je do menu mojej całej rodziny"
http://www.mamkotanapunkciemleka.pl/zawartosc/blogerzy-odkrywaja-wartosc-mleka


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)