Składniki:
omlet:
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 czubata łyżka mąki pszennej
- szczypta suszonej bazylii
- sól Trufle Royal Brand
dodatki:
- 3 kromki chleba
- marynowane grzybki
- szczypior
- margaryna roślinna do podsmażenia
Przygotowanie:
Z chleba odkrawam skórki i wycinam małe trójkąty. Podsmażam go na rozgrzanej patelni z margaryną. W tym czasie jajka wrzucam do miski i dodaję resztę składników na omlet. Jaja roztrzepuję trzepaczką. Zarumieniony chleb przewracam na drugą stronę i zalewam masą jajeczną. Co jakiś czas podważam boki, by spłynęło tam nieścięte jeszcze jajko. Wierzch posypuję grzybkami marynowanymi. Gotowy omlet przekładam na talerz i dekoruję szczypiorem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.