Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Składniki:
- jajka
- majonez
- jogurt naturalny
- ogórki konserwowe
- grzybki marynowane
- 1 łyżeczka chrzanu tartego
- szczypior
- mielony czarny pieprz
- sól Męta&Cytryna Royal Brand (składniki: sól, mięta, esencja cytrynowa)


Przygotowanie:
Ogórki, grzybki i szczypior siekam drobno. Wrzucam do miski. Dodaję pół na pół majonez z jogurtem. Dodaję chrzan i przyprawiam pieprzem. Mieszam sos dokładnie.

Jaja gotuję na twardo i kroję każde na pół.
Układam na talerzu, polewam sosem oraz posypuje solą.


5 komentarze:

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)