Mus rabarbarowy

Mus rabarbarowy

Skład:
- 2-3 sztuki rabarbaru
- 1-2 łyżki cukru 

do smażenia:
- masło 

dodatki:
- przekąska owsiano-orkiszowa ToPfit Granex (więcej o produkcie na Uwaga, zrzucam)
Przygotowanie:
Rabarbar obieram i kroję na kawałki grubości 1,0-0,5 cm. W garnuszku podgrzewam odrobinę masła i smażę na nim rabarbar z dodatkiem cukru. Dodaję go zależnie od tego, jak kwaśny ma pozostać mus. Smażenie przy małej ilości twa około 10-15 minut. Podaję po ostygnięciu z przekąską owsiano-orkiszowa ToPfit. Taki mus rabarbarowy świetnie się też nada do ciasta drożdżowego.

[opinia:  przekąską owsiano-orkiszowa ToPfit jest chrupiąca i dość słodka, dlatego dobrze smakuje w połączeniu z kwaśnym musem. Można też ją jeść na śniadanie jak zwyczajne płatki z mlekiem].

1 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie.... muszę wypróbować! :D Zapraszam : http://melodylaniella.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)