Smażony lin z nutą pietruszki i czosnku

Smażony lin z nutą pietruszki i czosnku

Składniki:

- świeża ryba (u mnie lin)
- cytryna
- świeża natka pietruszki
- mielona słodka papryka czerwona
- sól do ryb Royal Brand (skład: sól, czosnek, pietruszka)

dekoracja/podanie:
- sałata rzymska
- cytryna

do smażenia:
- olej rzepakowy

Przygotowanie:
Rybę patroszę, obcinam głowę i usuwam łuski. Skrapiam ją sokiem z cytryny z każdej strony oraz wewnątrz, nacieram w tych samych miejscach solą z dodatkami oraz papryką. Do środka wkładam plaster cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki.

Na patelni rozgrzewam olej i smażę rybę z każdej strony na mocno rumiany kolor. Podaję z sałatą i cytrtną.

2 komentarze:

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)