Trufle wafelkowo-serowe

Jeśli mamy ochotę na jakiś ciekawy deser do kawki, to czasem wystarczy nam zwykły czekoladowy wafelek, z którego można wyczarować Trufle wafelkowo-serowe.

Składniki:
1 wafelek Lusette smak Cappuccino
około 100-150g twarogu półtłustego
około 2 łyżki otrębów owsianych
1 łyżeczka dżemu truskawkowe
cukier puder do dosłodzenia

dodatki
do dekoracji różne posypki


Przygotowanie:

Wafelek skruszam. Wszystkie składniki (bez cukru pudru) przekładam do blendera i robię z nich gładką masę. Teraz próbuję i opcjonalnie dodaję cukier puder, aby całość dosłodzić. Jeszcze raz blenduję.

Z tak powstałej masy robię małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczam każdą z nich w posypce. U mnie były to posypka arachidowa prażona, maczek smak truskawkowy i minigroszki czekoladowe.


Odstawiam trufle do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie są gotowe do podania. Świetnie będą smakować z cappuccino.
Odkryj swoją słodką przyjemność z wafelkami Lusette

4 komentarze:

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)