Składniki:
- cukinia
- 1 1/2 woreczka ryżu białego
- sos paprykowo-czosnkowy Reypol
- ser żółty (u mnie Edam)
- sól
- zioła suszone (majeranek, bazylia, tymianek)
- mielona słodka papryka
Forma: naczynie żaroodporne
Przygotowanie:
Cukinię przecinam w poprzek i wydrążam. W tym czasie gotuję ryż w posolonej wodzie. Ryż mieszam z sosem i tartym serem żółtym. Masę przekładam do cukinii, obsypuję całość ziołami i mieloną papryką. Cukinie wkładam do naczynia żaroodpornego i piekę w nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia na wierzch kładę kilka kawałków sera,
Temperatura piekarnika: 180 °C
Czas pieczenia: około 50 minut
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.