To danie w podobnej wersji pojawia się u nas dość często. Na przykład prawie zawsze wtedy, gdy zostaną mi ziemniaki z poprzedniego obiadu. Kotlety ziemniaczane z serem żółtym i sosem czosnkowym to danie, które lubi mój mąż.
Składniki:
- gotowane poduszone ziemniaki
- jajko
- ser żółty tarty
- mąka pszenna
- sól himalajska
- przyprawy: kurkuma, papryka słodka
dodatki:
- bułka tarta do obtoczenia
- olej rzepakowy do smażenia
do podania:- sos czosnkowy (jogurt naturalny, majonez, suszony koper, oregano)
- ogórki konserwowe
Przyprawy użyte przeze mnie pochodzą ze sklepu Kociołek Smaków.
Przygotowanie:
Podaję na ciepło wraz z sosem czosnkowym i ogórkami.
- ogórki konserwowe
Przyprawy użyte przeze mnie pochodzą ze sklepu Kociołek Smaków.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na kotlety ziemniaczane mieszam razem. Jeśli masa jest za rzadka, dodaję odpowiednią ilość mąki. Z ciasta formułuję owalne kotlety, spłaszczam je i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rumiano z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Podaję na ciepło wraz z sosem czosnkowym i ogórkami.
Pyszny obiadek☺
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na prosty obiad:)
OdpowiedzUsuńpyszna propozycja
OdpowiedzUsuń