Składniki:
- 1 duży por
- 100 g szynki konserwowej
- 2 jajka
- 1 łyżka śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki tartego chrzanu
- kolorowy pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo.
Białą część pora dokładnie płuczę pod bieżącą wodą, Kroję go w drobną kostkę. Szynkę kroję w cienkie paski. Jaja obieram i przeciskam przez sitko do krojenia warzyw.
Białą część pora dokładnie płuczę pod bieżącą wodą, Kroję go w drobną kostkę. Szynkę kroję w cienkie paski. Jaja obieram i przeciskam przez sitko do krojenia warzyw.
Dodaję śmietanę, majonez oraz tarty chrzan. Wszystko dokładnie mieszam i doprawiam świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Przed podaniem przechowuję w lodówce.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.