Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych z ziemniakami i z surówką z marchewki i jabłka
Składniki:

sos:
- serca drobiowe (u mnie indycze)
- cebula
- mąka pszenna
- pieprz czarny mielony
- 2-3 ziarka ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- sól
- olej rzepakowy do smażenia

ziemniaki:
- gotowane ziemniaki
- mleko
- koper suszony

surówka:
- 2-3 marchewki
- jabłko
- 2-3 łyżki oleju arachidowego
- sól

Przygotowanie:

Serca dokładnie płuczę i oczyszczam. Odstawiam do obcieknięcia. Kroję na mniejsze kawałki, obtaczam w mące. Smażę na odrobinie oleju. Kroję cebulę, najlepiej w piórka, dodaję do podrobów i podlewam wodą. Dodaję przyprawy i gotuję na małym ogniu do miękkości.

Ziemniaki gotuję, odcedzam i duszę z dodatkiem mleka i kopru. 

Marchew i jabłko obieram, i ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję olej arachidowy i sól do smaku, dokładnie mieszam. 

Podaję wszystko razem jeszcze na ciepło.

5 komentarze:

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)