Omlet z marynowanymi grzybkami

Omlet z marynowanymi grzybkami


Składniki:

omlet:
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 czubata łyżka mąki pszennej
- szczypta suszonej bazylii
- sól Trufle Royal Brand
 
dodatki:
- 3 kromki chleba
- marynowane grzybki
- szczypior
- margaryna roślinna do podsmażenia

Przygotowanie:

Z chleba odkrawam skórki i wycinam małe trójkąty. Podsmażam go na rozgrzanej patelni z margaryną. W tym czasie jajka wrzucam do miski i dodaję resztę składników na omlet. Jaja roztrzepuję trzepaczką. Zarumieniony chleb przewracam na drugą stronę i zalewam masą jajeczną. Co jakiś czas podważam boki, by spłynęło tam nieścięte jeszcze jajko. Wierzch posypuję grzybkami marynowanymi. Gotowy omlet przekładam na talerz i dekoruję szczypiorem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)