Jogurt z płatkami kukurydzianymi

Osobiście w tygodniu stawiam na łatwe i szybkie w wykonaniu śniadania. Takim na pewno są płatki i jogurt, dlatego postanowiłam je dziś połączyć z ulubionymi dodatkami. Tak oto powstaje Jogurt z płatkami kukurydzianymi z konfiturą jagodową i masłem orzechowym.



Składniki:
- jogurt naturalny
- konfitura jagodowa
- płatki Lubella Corn Flakes klasyczne
- płatki Lubella Corn Flakes kakao i miód
- masło orzechowe (u mnie akurat amerykańskie solone i bez dodatku cukru)

Przygotowanie:


W przygotowaniu nie ma żadnej filozofii, układamy wszystko warstwowo i w ilości nam odpowiadającej. U mnie są to najpierw płatki kukurydziane, następnie jogurt. Na to konfitura jagodowa, warstwa masła orzechowego i na sam wierzch posypuję płatki kukurydziane kakaowe. Tak przygotowane śniadanie spożywam od razu.



























SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

2 komentarze:

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)