Składniki:
kotlet:
- piersi z kurczaka
- papryka marynowana
- ser koryciński (u mnie "Swojski" Czesławy Zarzeckiej z czosnkiem i pieprzem kolorowym)
panierka:
- jajko
- sól, pieprz, suszona bazylia
- bułka tarta
dodatki:
- kasza kuskus
- sos pomidorowy lub paprykowy (u mnie słodko-pikantny sos chilli Tao-Tao)
- ogórki konserwowe
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Filety z kurczaka rozbijam. Na każdym kawałku układam ser koryciński oraz paprykę marynowaną pociętą w dość cienkie paseczki. Mięso zawijam.
Roztrzepuję jajko z dodatkiem soli, pieprzu i bazylii. Kurczaka maczam w jajku i obtaczam w bułce tartej. Smażę na uprzednio rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony.
Podaję na ciepło z przygotowaną kaszą kuskus polaną sosem oraz z konserwowymi ogóreczkami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.