Składniki:
- 1 młody patison
- 1 jajko
- sól, pieprz
- suszona bazylia
- bułka tarta
dodatki:
- olej rzepakowy Rapso do smażenia
Przygotowanie:
Myję patisona i dzielę go na cztery części. Wydrążam gniazdo nasienne, najlepiej za pomocą łyżki. Kroję patisona na mniejsze podłużne kawałki grubości około 0,5-1,0cm.
Jajko roztrzepuję z przyprawami. Patisony maczam w jajku, a następnie obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron. U mnie jest to olej rzepakowy Rapso. Rumiane przekładam na ręcznik papierowy.
Podaję na ciepło jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną przekąskę.
uwielbiam arabską kawę różaną,więc i te roladki z nutką róż bym chętnie spróbowała ..mniam :)
OdpowiedzUsuń