Kokosowy kaszowiec na herbatnikach

Kokosowy kaszowiec na herbatnikach


Składniki:

masa:
- 1/2 litra mleka
- 125g margaryny roślinnej
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki kaszy manny
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- garść orzechów włoskich
- garść mieszanki żurawinowo-orzechowej (żurawina, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, migdały)

spód:
- 24 sztuki herbatników

dodatki: 
- lukier (sok z cytryny, cukier puder)

Forma: kwadratowa blacha/ pół dużej blachy prostokątnej 24 x 40 cm

Przygotowanie:
Składniki na masę oprócz kaszy i bakali wrzucam do garnka i zagotowuję. Wtedy dopiero dodaję kaszę i gotuję do zgęstnienia. Dodaję bakalie i odstawiam do wystudzenia.
Połowę herbatników układam na blasze. Na to nakładam równo całą masę. Na wierzch równo układam resztę herbatników. Polewam lukrem i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinę.

Bez pieczenia

(Źródło przepisu: Przepisownik Margaretki +modyfikacje)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)