Składniki:
masa:
- 1/2 litra mleka
- 125g margaryny roślinnej
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki kaszy manny
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- garść orzechów włoskich
- garść mieszanki żurawinowo-orzechowej (żurawina, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, migdały)
spód:
- 24 sztuki herbatników
dodatki:
- lukier (sok z cytryny, cukier puder)
Forma: kwadratowa blacha/ pół dużej blachy prostokątnej 24 x 40 cm
Przygotowanie:
Składniki na masę oprócz kaszy i bakali wrzucam do garnka i zagotowuję. Wtedy dopiero dodaję kaszę i gotuję do zgęstnienia. Dodaję bakalie i odstawiam do wystudzenia.
Połowę herbatników układam na blasze. Na to nakładam równo całą masę. Na wierzch równo układam resztę herbatników. Polewam lukrem i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinę.
Połowę herbatników układam na blasze. Na to nakładam równo całą masę. Na wierzch równo układam resztę herbatników. Polewam lukrem i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinę.
Bez pieczenia
(Źródło przepisu: Przepisownik Margaretki +modyfikacje)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.