Omlet z grzankami

Omlet z grzankami

Składniki:

- 2 kromki chleba
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka mąki pszennej
- sól ziołowa (sól morska, cebula, papryka słodka, pieprz czarny mielony, bazylia, cząber)
- oregano, majeranek

dodatki:
- pomidor
- cebula - margaryna roślinna do smażenia

Przygotowanie:

Z chleba odkrawam skórki i kroję go na kwadraty. Do miski wrzucam jajka, mleko, mąkę oraz przyprawy. Dokładnie roztrzepuję wszystko. Smażę na margarynie grzanki, po odwróceniu na drugą stronę zalewam je masą jajeczną. Podsmażam tak kilka minut co róż unosząc boki, by płynne jajko mogło spłynąć pod spód.Gotowy omlet przekładam na talerz. Na jednej połowie układam pokrojony w plastry pomidor oraz cebulę pokrojoną w piórka.

Omlet składam na pół i gotowe.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)