Łazanki z wieprzowiną "po węgiersku"

Łazanki z wieprzowiną "po węgiersku"


Składniki:

- mięso wieprzowe (u mnie łopatka)
- czerwona papryka
- cebula
- pomidory bez skórki w puszce
- przyprawa Kurczak po węgiersku Royal Brand (skład: suszona cebula, suszone pomidory, suszona papryka, czerwona papryczka chili)
- mielona słodka papryka
- sól, pieprz

dodatki:
- makaron "łazanka"
- olej rzepakowy do smażenia 

Przygotowanie:
Mięso kroję w kostkę i podsmażam na oleju z dodatkiem słodkiej papryki. Osobno podsmażam drobno posiekaną cebulkę. Gdy się zarumieni, dodaję pokrojoną paprykę i odrobinę wody. Duszę pod przykryciem. Dalej dodaję mięso i przyprawę Royal Brand. Przykrywam i duszę. W między czasie gotuję makaron.
Następnie do sosu dodaję pomidory z puszki. Doprawiam całość do smaku. Gotowym sosem polewam makaron.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)