Składniki:
- 100gr masła
- 100gr twarogu (u mnie półtłusty)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 żółtko
- 1 łyżka zimnej wody
dodatki:- 1/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Forma: duża blacha od piekarnika
Przygotowanie:
Schłodzone masło, najlepiej zamrożone ścieram na tarce. Dodaję resztę składników na ciasto i szybko zagniatam. Odkładam na godzinę do lodówki.
W miseczce mieszam cukry z cynamonem. Schłodzone ciasto rozwałkowuję dość cienko, na około 3 mm. Wycinam z niego małe kółka i obtaczam dokładnie w cukrze. Składam każde na pół i jeszcze raz na pół. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika.
Temperatura piekarnika: 180 °C
Czas pieczenia: około 25 minut(Źródło przepisu: Elficzna)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.