Zupa: Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym
Składniki:
- 3 marchewki
- pietruszka
- mała cebula
- mielony czarny pieprz
- 1/3 łyżeczki imbiru mielonego
- kostka rosołowa (u mnie warzywna)
dodatki:
- mielony czarny pieprz
- 1/3 łyżeczki imbiru mielonego
- kostka rosołowa (u mnie warzywna)
dodatki:
- olej rzepakowy do smażenia
- śmietanka 30%
- natka pietruszki (u mnie suszona)
- groszki ptysiowe (u mnie Brześć)
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Cebulę drobno siekam. Podsmażam ją na rozgrzanym oleju. Marchewki i pietruszkę kroję w plastry i dodaję do cebuli. Dolewam wody, dodaję pieprz i imbir. Duszę do miękkości. Pod koniec wrzucam kostkę rosołową rozpuszczoną uprzednio w gorącej wodzie. Zagotowuję wszystko razem. Następnie miksuję wszystko na gładki krem.
Podaję z dodatkiem śmietanki i z groszkiem ptysiowym. Całość posypuję natka pietruszki.
Podaję z dodatkiem śmietanki i z groszkiem ptysiowym. Całość posypuję natka pietruszki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.