Kotlety ziemniaczane z serem żółtym

Kotlety ziemniaczane z serem i ogórkami chilli


Składniki:

kotlety:
- gotowane ziemniaki (mogą być wczorajsze)
- żółty ser
- mąka pszenna
- 1 jajko
- sól, mielony pieprz czarny



dodatki:
- bułka tarta
- olej rzepakowy do smażenia
- ogórki konserwowe chilli
- ketchup

Przygotowanie:
Ziemniaki duszę jeszcze raz. Łączę ze sobą wszystkie składniki na kotlety, dokładnie wyrabiam. Formułuję z masy kotlety przypominające schabowe. Obtaczam je w bułce tarte i smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Podaję na ciepło z ketchupem i ogórkami konserwowymi chilli.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania.

 
Nie wyrażam zgody na kopiowanie, powielanie lub jakiegokolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach tekstów i zdjęć z serwisu internetowego http://kuchniacodnia.blogspot.com/ bez mojej wiedzy i zgody (podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170)