Składniki:
- 2 kromki chleba
- pesto pietruszkowe (natka pietruszki, ząbek czosnku, pestki dyni, jedna łyżeczka soku z cytryny, oliwa z oliwek, sól, mielony czarny pieprz)
- plaster pomidora
- plaster sera żółtego (u mnie Edam)
- sos musztardowy (u mnie Reypol)
Przygotowanie:
Przygotowuję pesto, wszystkie składniki miksuję w blenderze, u mnie tylko lekko rozdrobnione.
Z chleba usuwam skórki. Jedną kromkę smaruję sosem musztardowym, drugą pesto.
W środek wkładam ser i pomidora. Kanapkę umieszczam w opiekaczu, u mnie typu Panini. Zapiekam do uzyskania rumianego koloru.
Gotową kanapkę kroję w trójkąty. Można podać z sosem lub ketchupem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.