Składniki:
ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 250 gr margaryny roślinnej
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
dodatki:
- nadzienie: marmolada twarda różana
- cukier puder do posypania
Forma: blacha z piekarnika
Przygotowanie:
Ze składników zagniatam dokładnie ciasto. Owijam w folię i odkładam do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowuję na grubość 0,5 cm. Wykrawam małe kółeczka. Na środek każdego z nich nakładam marmoladę. Sklejam brzegi wyginając całość w kształt rogalika. Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika.
Temperatura piekarnika: 190-200 °C
Czas pieczenia: około 20 minut
Gotowe i jeszcze ciepłe posypuję cukrem pudrem.
(źródło przepisu: mojeciasto.pl)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania.