Składniki:
- mini mozzarella
- pomidor
- oliwa z oliwek
- suszona bazylia
- sól himalajska
- siemię lniane
- sezam
- słonecznik łuskany Kresto
dodatki:
- bagietka
Przygotowanie:
Pomidora kroję w plastry. Układam w miseczce. Na niego nakładam odsączoną mozzarellę. Polewam oliwą z oliwek, posypuję słonecznikiem, sezamem i siemieniem lnianym. Na koniec dodaję bazylię i solę.
Podaję ze świeżą bagietką.
Sprawdzone i bardzo smaczne połączenie.
OdpowiedzUsuńWitam w akcji pomidorowej :)
Mój mąż lubi bardzo to połączenie.
UsuńAkcja super.
Uwielbiam sałatkę z pomidorami i mozzarellą :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie jedzonko :) ale co to ta sól himalajska :P
OdpowiedzUsuńnajzdrowsza sól na świecie ;)
Usuńale można zastąpić również morską lub zwyczajnie rafinowaną solą spożywczą