Czasem wystarczy tylko pomysł, aby przygotować ciekawą przekąskę z całkiem zwyczajnych produktów. Aby zróżnicować posiłki w swoim domu, przygotowuję różne pasty do kanapek. Tym razem wystarczy tylko konserwa z rybą w sosie pomidorowym i trochę twarogu, aby powstała smaczna i zdrowa przekąska. O takiej paście już Wam pisałam, ale tym razem połączyłam z grzankami. Czyli na śniadanie mamy grzanki z pastą rybną z twarogiem.
Składniki:
- ryba w sosie pomidorowym (1 puszka)
- 125 g twarogu półtłustego
- sól, pieprz
- olej roślinny o naturalnym aromacie dymnym (ewentualnie)
dodatki:
- kilka kromek pieczywa
- sezam
Przygotowanie:
Twaróg i rybę z sosem miksuję w blenderze na gładką masę. Do smaku dodaję sól i pieprz. Jeśli chcę, aby miała smak wędzony, dodaję kilka kropel oleju roślinnego o naturalnym aromacie dymnym. Dokładnie mieszam.
Twaróg i rybę z sosem miksuję w blenderze na gładką masę. Do smaku dodaję sól i pieprz. Jeśli chcę, aby miała smak wędzony, dodaję kilka kropel oleju roślinnego o naturalnym aromacie dymnym. Dokładnie mieszam.
Z chleba odkrawam skórki, a kromki zapiekam w opiekaczu. Grzanki rumiane, ale jeszcze ciepłe smaruję pastą rybną i obsypuję sezamem. Tak przygotowane kanapeczki będą dobre na śniadanie oraz jako przekąska między posiłkami.
Dodam, że lubi je bardzo moja kilkuletnia córka.
świetny i prosty pomysł :)
OdpowiedzUsuńRobię często pasty z jajek i ryb :)
OdpowiedzUsuńpyszne zrobiłam sama w domu jest mega bardzo polecam
OdpowiedzUsuń