Składniki:
- 1 opakowanie paluszków krabowych 250g
- 2 średnie pomidory
- 1 cebula
- 1 torebka ugotowanego ryżu białego
- kilka łyżek majonezu stołowego
- sól, pieprz
- chilli habanero
- chilli nitki
- chilli nitki
Przygotowanie:
Paluszki rybne rozmrażam i kroję na mniejsze kawałki. Pomidory i cebulę kroję w drobną kostkę. Wrzucam razem do miski. Dodaję ugotowany i ostudzony ryż. Dodaję majonez. Przyprawiam solą, pieprzem oraz chilli.
Wszystko dokładnie mieszam. Wkładam sałatkę do małych foremek i tak ukształtowane układam na talerzu. Ozdabiam nitkami chilli.
Polecam Ci paluszki niemrożone, takie z lodówki - są o wiele smaczniejsze - wypróbowałam już i tą i tą wersję i jest naprawdę duża różnica :) Sałatka świetna - chętnie sobie taką skręcę!:)
OdpowiedzUsuń